Boćarski savez Srbije

O nama

Upoznajte se sa radom boćarskog saveza Srbije…

Početkom sedamdesetih godina prethodnog veka, pojavljuju se prvi registrovani boćarski klubovi u Srbiji. Prvi registrovani boćarski klub na teritoriji Srbije je boćarski klub „Prijatelji“ koji je osnovan 1972. godine. Nakon njega, osnivaju se BK „Braća Ribar“ 1975. godine, BK „Avala“ 1978. godine i BK „Sutjeska“ 1979. godine. Ova četiri kluba zajedno sa BK „Pariska komuna“, osnovanim 1989. godine, potpisuju samoupravni sporazum o udruživanju u Boćarski savez Beograda. Osnivačka skupština je održana 4. juna 1989. godine.

Boćarski savez Beograda se 1992. godine transformiše u Boćarski savez Srbije, tačnije 12. aprila 1992. godine. Za prvog predsednika Boćarskog saveza Srbije je izabran Savo Bjelobrk, a za prvog sekretara Milan Živković.

Boćarski savez Srbije organizuje ili će u budućnosti organizovati takmičenja iz sve četiri boćarske asocijacije. Detaljniji opis svake od asocijacija dobićete klikom na link asocijacije. Link dokumenti Vas vodi na stranicu gde ćete moći pregledati dokumente koji su od značaja za funkcionisanje Boćarskog saveza Srbije.