Боћарски савез Србије

О нама

Упознајте се са радом боћарског савеза Србије…

Почетком седамдесетих година претходног века, појављују се први регистровани боћарски клубови у Србији. Први регистровани боћарски клуб на територији Србије је боћарски клуб „Пријатељи“ који је основан 1972. године. Након њега, оснивају се БК „Браћа Рибар“ 1975. године, БК „Авала“ 1978. године и БК „Сутјеска“ 1979. године. Ова четири клуба заједно са БК „Париска комуна“, основаним 1989. године, потписују самоуправни споразум о удруживању у Боћарски савез Београда. Оснивачка скупштина је одржана 4. јуна 1989. године.

Боћарски савез Београда се 1992. године трансформише у Боћарски савез Србије, тачније 12. априла 1992. године. За првог председника Боћарског савеза Србије је изабран Саво Бјелобрк, а за првог секретара Милан Живковић.

Боћарски савез Србије организује или ће у будућности организовати такмичења из све четири боћарске асоцијације. Детаљнији опис сваке од асоцијација добићете кликом на линк асоцијације. Линк документи Вас води на страницу где ћете моћи прегледати документе који су од значаја за функционисање Боћарског савеза Србије.